.

Home > Actueel > Berichtenservice (RSS) > Waarmee?

Feeds ontvangen met Feed Reader

Hieronder kunt u lezen hoe u m.b.v. het gratis programma Feed Reader automatisch bericht kunt ontvangen van nieuwe teksten en activiteiten op zinrijk.nl, elke keer wanneer u online bent.

Hebt u Feed Reader (of een soortgelijk programma) nog niet geïnstalleerd op uw computer, lees dan hier hoe dat te doen.

Gebruik van het programma

 1. Klik op de button "Nieuw" en type of plak het adres van een feed op ZinRijk in het veld dat nu verschijnt. Bijv. "http://www.zinrijk.nl/rss/nieuw.php", of "http://www.zinrijk.nl/rss/carlapols.php". Klik op OK en de feed wordt toegevoegd.
  Feed Reader dialoogvenster
 2. Herhaal deze werkwijze voor elke feed die u wilt toevoegen.
 3. Om evt. nieuwe berichten vanaf zinrijk.nl op te halen, hoeft u een volgende keer alleen maar het programma Feed Reader geopend te hebben terwijl u online bent; zijn er nieuwe berichten, dan haalt Feed Reader die automatisch binnen. Zie hier een voorbeeld van een dagelijkse spreuk van Carla Pols, zoals vanaf zinrijk.nl ontvangen in Feed Reader:
  Voorbeeld van per RSS ontvangen tekst in het programma Feed Reader
 4. Wilt u geen berichten meer ontvangen van een bepaalde feed, dan hoeft u alleen maar de betreffende feed uit Feed Reader te verwijderen.

Feed Reader installeren op uw computer

 1. Start het installatiebestand van Feed Reader (te downloaden op feedreader.com). Dialoogvensters die voor zich spreken worden hieronder niet besproken.
 2. Antwoord "yes" als feedreader vraagt of u de data in de programmadirectory wilt opslaan (tenzij u de berichten graag in een aparte map bij elkaar wilt hebben staan).
 3. In onderstaande venster kunt u beide vinkjes weghalen - behalve evt. het eerste vinkje, wanneer u het handig vindt dat FeedReader automatisch wordt opgestart elke keer wanneer Windows start:
  Feed Reader dialoogvenster
 4. In het venster hieronder adviseer ik om te klikken op "Selecteer niets" (zodat alle vinkjes verdwijnen), en vervolgens "Verder". Anders worden er allerlei feeds toevoegd aan FeedReader die sterk Amerikaans van karakter zijn, en weinig spiritueel...
  Feed Reader dialoogvenster

God kan ons alleen een indruk van zichzelf geven - door eeuwig op hetzelfde neer te komen.
- Carla Pols -

Chödrön, Pema: Gerust in onzekerheid
108 Spirituele leringen
Cover van Gerust in onzekerheidDit is één van de mooiste en meest inspirerende boeken die ik ooit gelezen heb. In 108 hoofdstukjes - die meestal niet meer dan 2 à 3
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.