.

Meditatie > Bronnen > Alex' favoriete sites > Boeddhisme

Boeddhisme

Een overzicht van alle linkpagina's op zinrijk.nl vindt u hier.

Advayavada boeddhisme
Site in de traditie van het "Advayavada boeddhisme". Bevat veel tekstmateriaal - inleidingen, bronnen en samenvattingen - m.b.t. het Boeddhisme, zowel in het Engels als in het Nederlands. Verder nog een complete versie van de Tao Te Tjing uit de traditie van het Taoïsme (vertaling Johan Willemsens). Een aanrader voor mensen met interesse in de uitgangspunten en wortels van het boeddhisme.

The Art of Tibet
Prachtige site! De dynamische intro-pagina is heel mooi. U op deze site aan de hand van trefwoorden, kunstenaars of tijdperken zoeken in een zeer uitgebreide database. De database bevat tekeningen/schilderijen/afbeeldingen uit de traditie van het Tibetaans boeddhisme. Wel jammer dat er op deze site niet ook naar grafische kunst uit de andere boeddhistische tradities gezocht kan worden.

Buddhanet.net
Fantastisch initiatief met heel veel materiaal i.v.m. het (Zen)boeddhisme. Vermeldenswaardig: de digitale edities, de pagina met beeldmateriaal en de pagina over de relatie tussen meditatie en psychotherapie.

Buddhist Studies WWW Virtual Library
Goed startpunt voor het vinden van online boeddhistische resources

Sleutel tot Inzicht
Omvangrijke hoeveelheid bronteksten uit het oude (Theravada) Boeddhisme. De teksten zijn wat betreft schrijf- en redeneerstijl lang niet altijd gemakkelijk toegankelijk, maar geven door die geheel eigen stijl wel goed de sfeer van het oude boeddhisme weer.

Tree of Enlightenment
Subtitel: An Introduction to the Major Traditions of Buddhism. Biedt een schat aan informatie over de geschiedenis en het gedachtegoed van de hoofdstromingen in het boeddhisme. De teksten zijn helder geschreven en hebben veel diepgang. Echt een aanrader! Jammer alleen, dat de teksten zijn opgeslagen als platte tekstbestanden met regeleindes; dat maakt het paginabeeld tamelijk onrustig en onoverzichtelijk.

TV-documentaires Boeddhistische Omroepstichting (BOS)
Archief met schitterende, inspirerende en online te bekijken documentaires rondom het boeddhisme en Zenboeddhisme. De BOS houdt ook een archief bij van haar radio-uitzendingen.

A View on Buddhism
Introduceert op heldere en soms speelse manier belangrijke onderwerpen uit het boeddhisme: o.a. de achterliggende filosofie, de geschiedenis en de meditatiepraktijk. Een mooie site om mee te beginnen voor een eerste kennismaking met het boeddhisme.

Mijn liefje is de dierbare Fuji, tronend op wolken. Hoezeer verlang ik ernaar haar sneeuwwitte huid te zien!
- Tsjang Tse -

Young-Eisendrath, Polly: De parel in de pijn
Tegenslagen en teleurstellingen als middelen tot inzicht in jezelf
Cover van De parel in de pijnErg mooi en inspirerend voor het omgaan met pijn en negativiteit. De schrijfster is een Zenboeddhistisch georiënteerd psychotherapeute. Haar boek
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.