.

Inspiratie > Spiritualiteit > Carla Pols > Over Carla

Over Carla Pols

De aforismen (korte, kernachtige spreuken) van Carla Pols bieden veel materiaal tot bezinning. Sommige spelen lichtvoetig met taal, andere zijn kritisch van toon en stemmen tot nadenken. Vaak spreekt uit de aforismen een christelijke en soms mystiek georiënteerde levensovertuiging. Maar ook wie deze overtuiging niet deelt kan hier voor het leven van alledag veel inspiratie vinden.

- Alex Pot -

Hieronder stelt Carla Pols zichzelf voor. Berichten voor Carla kunt u sturen naar carla.pols@hetnet.nl.
 

Carla Pols

Ik ben Carla Pols.
Geboren in Rotterdam, op een Rijnschip: "Resoluto" genaamd.

In verband met het varen bracht ik negen jaar in Bodegraven door, in het pensionaat aldaar: basisschool - Mulo en later Nederlands MO.

Mijn grote liefde voor taal werd al heel vroeg gestimuleerd door mijn vader, die een verwoed lezer was.

Na een zeer gelukkige tijd aan boord, ben ik in Zeeuws Vlaanderen beland (1957). Daar ben ik gestart met schilderen en marmer-moza´eken vervaardigen (waaronder wandversieringen). Later: houten beelden, panelen, en het schrijven van aforismen.

In de tachtiger jaren werden van mij, bij uitgeverij "Ankh-Hermes" te Deventer, negen boekjes uitgegeven, waarin de foto's van mijn beelden zijn genomen door mijn zoon Wilberth.

Nu woon ik al dertig jaar "aan de voet van de vuurtoren" in Breskens aan de Westerschelde. Buiten het zomerseizoen een fraai stiltegebied, waar de branding, de bomen en de vogels mijn inspiratie vergezellen. Het hele jaar door is er, mede om mensen te ontmoeten, in en rond mijn huis tentoonstelling van bovengenoemde werken.

 

Eén maal daags een aforisme van Carla ontvangen?
Kopieer dan onderstaande link naar uw RSS-reader
(bijv. Feed Reader; zie uitleg):
http://www.zinrijk.nl/rss/carlapols.php

Warm de dagen - met de hartstocht van je ziel - en schraag ze met de sterkte van je wil...
- Carla Pols -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.