.

Home > Adverteren > Alle adverteerders > Oude Kerk

Advertentiepagina van Oude Kerk Bekijk uitgebreide agenda van deze organisatie Plak het adres waarnaar deze button verwijst in een zog. feedreader. U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten van deze adverteerder  alt=

Liturgie, bijbeluitleg en meditatie


De Oudekerkgemeente is een protestantse gemeente in het hart van Amsterdam, die oud en nieuw verbindt. De Oude Kerk, waar we onze erediensten vieren, is de oudste kerk van de stad. De binnenstad ligt ons na aan het hart; we steunen vanuit onze diaconie verschillende buurtactiviteiten.

Het hart van de gemeente zelf ligt in de zondagse eredienst. We willen kerkmuziek laten klinken waar die thuis hoort: in de liturgie. We volgen het kerkelijk jaar en we vieren wekelijks de Maaltijd van de Heer. In onze prediking richten we ons op het Oude Testament. We waarderen de joodse oorsprong van het christendom. We steken veel energie in intellectuele verbreding en in geloofsopvoeding.

In de Oude Kerk zoeken we steeds het experiment door het oude Woord te vertalen in nieuwe taal, gedichten, muziek en beeld. Onze voorgangers, cantor en organist dragen hieraan wekelijks bij. U bent van harte welkom in de wekelijkse vieringen en in ons tweewekelijkse avondgebed. Heeft u belangstelling voor de activiteiten van de Oudekerkgemeente, laat het ons weten. U ontvangt dan regelmatig een overzicht van activiteiten.

Geef het niet óp - mijn hart - de dag te prijzen eer het avond wordt.
- Carla Pols -

Keating, Thomas: Open Mind, Open Heart
The Contemplative Dimension of the Gospel
Cover van Open Mind, Open HeartEen erg goed, inspirerend en basaal boek waarin de lezer wordt ingeleid in een christelijke vorm van meditatie: Centrerend Gebed. Deze vorm van meditatie maakt
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.