.

Inspiratie > Spiritualiteit > Bezinningsteksten > Mensen van mas

Inleiding (2)

Hart van de Aarde

Hieronder vindt u in het kort wat informatie over het boek "Hart van de Aarde", ontleend aan de site van Solidaridad. Het boek kan bij Solidaridad besteld worden.

De vier hoeken van de aarde zijn het huis dat we bewonen.
Daar groeien we op en bewegen we ons, het is de plek waar we lachen en huilen.
Op de aarde worden we geboren, op de aarde sterven we.
De aarde is het middelpunt van ons bestaan,
het begin van de weg die naar God zelf voert.

'Hart voor de aarde' is een bloemlezing met teksten van en over de oorspronkelijke bewoners van Guatemala, de Maya's. Over hun roemrijke verleden, maar ook over het onverwachte ontwaken van een cultuur die zich eeuwenlang in het verborgene wist te handhaven. Centraal staat het scheppingsverhaal uit de Pop Wuj, het heilige boek van de Maya's. Daarin wordt verteld hoe God de eerste mensen kneedde uit deeg van gele en witte maïs. Sinds dat allereerste begin is het leven van Maya's gewijd aan vakkundig en eerbiedig verbouwen van maïs. En aan het verdedigen van de aarde, de plek waar ieder mens als een maïsplant wordt gezaaid. Voor Maya's heeft het bestaan betekenis en glans wanneer wordt geleefd met 'hart voor de aarde'.

Door de eeuwen heen hebben Maya's te lijden gehad van onderdrukking en geweld, werden ze slachtoffer van regelrechte volkerenmoord. Maar na elke verwoestende orkaan zijn ze weer opgestaan. Het leven is niet klein te krijgen voor wie geworteld is in rijke tradities en vruchtbare aarde.

Samenstelling: Mario Coolen. Uitgave: Solidaridad en BACLA, Utrecht, 240 pagina's met illustraties. Prijs: 12,50 euro (inclusief verzendkosten).

God kijkt nooit op zijn horloge.
- auteur onbekend -

Schaff, Ph.: History of the Christian Church
Digitale tekst
Oorspronkelijke editie uit 1910, maar in 1998 gecorrigeerd en aangevuld door The Electronic Bible Society, Dallas, TX. Dit omvangrijke naslagwerk is een erg
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.