.

Inspiratie > Spiritualiteit > Bezinningsteksten > Divers

Spirituele bezinningsteksten (23)

Vrede begint bij jezelf

1. Neem de tijd om stilte te vinden in jezelf. Uit stilte ontstaan helderheid van geest en onderscheidingsvermogen.

2. Leef in het nu. Door je angsten uit het verleden en je zorgen over de toekomst los te laten kun je volledig meegaan met de stroom van het leven.

3. Word meester over je verlangens en laat je leiden door ethische principes. Beslis met je hart en laat je geest volgen. Zo schep je een levensstijl die opbouwend is voor jezelf en harmonie brengt in je omgeving.

4. Maak van tevredenheid een prioriteit in alles wat je onderneemt. Streef naar een voldaan gevoel aan het eind van elke dag, want materiële rijkdom heeft geen enkele waarde als je niet tevreden kunt zijn met jezelf.

5. Laat je nooit verleiden om anderen te veroordelen, maar accepteer iedereen zoals hij is.

6. Mensen zijn altijd van groter belang dan materieel gewin. Als je het welzijn van anderen voorop stelt zonder er iets voor terug te verwachten, ontstaat er vanzelf vriendschap in je leven.

7. Laat alles wat je doet voortkomen uit je betrokkenheid met anderen. Laat je leiden door mededogen en bepaal je keuzes door je steeds af te vragen: "Welk effect hebben mijn gedachten, woorden en daden op de mensen om me heen en op de toekomst van deze planeet?"

- Mansukh Patel -

Wanneer je voorbij kunt gaan aan je eigen materialistische behoeftes is de deur naar mededogen geopend.
- Ferry -

Grün, Anselm en Dufner, Meinrad: Spiritualiteit van beneden

Cover van Anselm Grün: Spiritualiteit van benedenDe bekende Benedictijner monnik Anselm Grün schreef een prachtig boek over hedendaagse spiritualiteit, niet als het nastreven van onhaalbare hoge idealen
Meer...

WaalWeb Internetproducties
Zinrijk Webtechniek
© 2006-7

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.